«فاطمه منجمی» افزود: این محصول به لحاظ اقتصادی جایگاه ویژهای در سطح شهرستان آستانه اشرفیه و در اقتصاد بخش کشاورزی منطقه دارد.
وی اظهارداشت: شهرستان آستانه اشرفیه یکی از قطبهای مهم تولید بادام زمینی بواسطه خاک مستعد و شرایط مناسب برای پرورش این محصول در سطح کشور است.
کارشناس مسئول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه گفت: در حال حاضر کیفیترین محصول بادام زمینی کشور در این شهرستان تولید میشود.
وی افزود: در شهرستان آستانه اشرفیه غیر از برنج محصولات بسیار متنوع دیگری تولید میشود که در بین این محصولات بادام زمینی بواسطه ارزش اقتصادی و کیفیت بسیار مطلوب به عنوان دومین محصول اقتصادی منطقه برای کشاورزان و تولید کنندگان بخش کشاورزی به شمار میرود.
منجمی اظهارداشت: اقتصادی بودن تولید بادام زمینی یک نوع مزیت محسوب میشود و با برنج به عنوان محصول اول شهرستان آستانه اشرفیه رقابت میکند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سالهای اخیر کشت بادام زمینی به سایر مناطق کشور نیز تعمیم پیدا کرده است.
کارشناس مسئول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه گفت: نیاز داخلی کشور ایجاب میکند سطح زیر کشت بادام زمینی و میزان بهره وری در واحد سطح این محصول افزایش پیدا کند.
وی افزود: بادام زمینی جدا از مصرف آجیلی در صنایع جانبی از جمله در تهیه کره بادام زمینی و همچنین در تولید بسیاری دیگر از محصولات مورد استفاده قرار میگیرد.
منجمی بیان داشت: تولید بادام زمینی نسبت به خیلی از محصولات به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر است اما واقعیت اینکه با توجه به شرایط آفات و بیماریها که خاص کشور ایران نیست و در تمام کشورهای تولیدکننده این محصول به چشم میخورد کشت بادام زمینی نیاز به آیش و تناوب دارد تا بتوان محصول سالمتری تولید کرد.
وی عنوان کرد: بالا بودن ارزش اقتصادی تولید بادام زمینی نسبت به سایر محصولات کشاورزی مانعی برای بحث آیش و تناوب ایجاد میکند و کشاورزان همچنان مایل هستند هر ساله کشت بادام زمینی را داشته باشند.
کارشناس مسئول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه گفت: کشت جایگزینی که از نظر اقتصادی بتواند رقابت داشته باشد با محصول بادام زمینی به واقع در این شهرستان وجود ندارد.
وی افزود: تلاشها معطوف به اینکه بتوان بحث آیش و تناوب را به لحاظ فنی و علمی در منطقه برای تولید محصول سالم و جلوگیری از توسعه برخی از آفات و بیماریها جا انداخت.
منجمی بیان داشت: لازمه جا انداختن این مسئله معرفی یک محصول جایگزین با بازدهی محصول بادام زمینی به کشاورزان است.
وی ادامه داد: بطور کلی باید یک محصولی به کشاورزان معرفی شود که همان بازده بادام زمینی را داشته باشد اگر این بازدهی وجود نداشته باشد کشاورزان در بحث آیش و تناوب همکاری نخواهند کرد و در درازمدت به تولید محصول بادام زمینی در سطح شهرستان آستانه اشرفیه آسیب میزند.
کارشناس مسئول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه گفت: این مقاومت کشاورزان طبیعی و قابل احترام است.
وی افزود: کارشناسان و محققان به دنبال این هستند یک محصول جایگزینی که بتواند با بادام زمینی رقابت کند و برای کشاورز همان بهره وری اقتصادی را داشته باشد زمینه کاشت آن را در شهرستان آستانه اشرفیه فراهم کنند.
منجمی اظهارداشت: بادام زمینی یک محصول دیم است ولی در دو مرحله یکی در مرحله گرده افشانی و دیگری دو هفته قبل از برداشت باید رطوبت مورد نیاز خاک این محصول تامین شود.
وی عنوان کرد: در سالهای اخیر حتی در مناطق معتدل مثل استان گیلان میزان بارش باران کاهش یافته و برخی از محصولات دیم مثل بادام زمینی هم نیاز به آبیاری پیدا کرده است.
کارشناس مسئول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه یادآورشد: نیاز آبی بادام زمینی نسبت به سایر محصولات کشاورزی قابل توجیه و دفاع است.